Zutphenaar werkt inbreker naar de grond

ZUTPHEN - De Zutphense politie heeft zaterdagavond inbrekers betrapt. Vier tot vijf man hebben geprobeerd een deur en raam open te breken aan de achterzijde van een huis. 

De daders hebben uiteindelijk het raam open gekregen, waardoor ze toegang tot de woning kregen. Op het moment dat de daders nog binnen waren, kwam een bewoner thuis. Deze werd opeens geconfronteerd met meerdere onbekende personen in de woning. De bewoner, heeft één van de daders naar de grond kunnen werken, met de intentie deze aan ons over te dragen. De overige daders waren het hier niet mee eens en bedreigde de bewoner, met mogelijk een mes en een ijzeren staaf, waarop de bewoner de daders heeft moeten laten gaan. 

De daders zijn gevlucht via een steeg, welke uitkwam op de Alberdastraat. Volgens de politie zijn ze waarschijnlijk hierna in de richting van het winkelcentrum aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat gerend.

Oproep van de Politie

et signalement van de daders is heel summier, 4 a 5 personen allen tussen de 20 en 30 jaar, licht getint, mogelijk droegen ze allen petjes. 1 persoon zou in ieder geval wat forser zijn en een grijs vest gedragen hebben. Heeft u de daders gezien of informatie over deze zaak het verzoek om contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.