Bij flink wat buren werd gegluurd in Zutphen

Bij flink wat buren werd gegluurd in Zutphen

De drummer loopt op sokken, in het zaaltje passen zo'n dertig mensen en de koffie is gratis. Tijdens Gluren bij de Buren zondagmiddag stonden op 80 plekken in de gemeente acts geprogrameerd. En ondanks dat je het in de huiskamers niet merkte, werd het goed bezocht. 

Podium 't Nut in Warnsveld is één van die locaties waar een bandje optrad. Maar dat is toch geen huiskamer? "Eigenlijk wel. Het is de huiskamer van Warnsveld", legt uitbater Imre Lohman uit. 't Nut heeft een grote zaal met een podium, maar die was leeg. "We doen het in een kleine zaal. Dat is veel leuker dan in een grote zaal. Het is er gezellig, het geluid is goed en er passen maximaal 35 mensen in." Lohman is te spreken over het evenement. "Het is een gezellig bijzonder evenement. We zijn blij dat we ook in 't Nut mensen mogen ontvangen." 

Lees verder onder de video... 

Jelle van der Meulen, organisator, legt uit wat er zo bijzonder aan het evenement is: "Dat je letterlijk kunt gluren bij de buren. In heel vele huiskamers in Zutphen en Warnsveld is dat te doen, en daar kun je gewoon naar binnen lopen en kijken wat er te doen is. Wat zo bijzonder is is dat het publiek echt op de lip zit. Je kan de artiest horen ademhalen, en de artiest ziet het publiek van dichtbij. Dat maakt het bijzonder om zo te spelen."

Van 67 naar 80

Het aantal locaties stijgt elk jaar weer. "Vorig jaar hadden we 67 locaties. We zijden vorig jaar al we zitten aan de top, en nu zitten we weer aan de top." Of ze volgend jaar de 100 halen durft van der Meulen niet te zeggen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.