Is Mathijs ten Broeke het beste raadslid van Nederland?

  • Nominatie
  • 09 maart 2018 - 10:43
  • Laatste update: 09 maart 2018 - 13:06

ZUTPHEN - Twaalf raadsleden strijden om de titel 'beste raadslid van Nederland'. Op 20 maart wordt in Paradiso Amsterdam bekend gemaakt wie deze titel bij zijn naam mag schrijven. Mathijs ten Broeke (SP Zutphen) is één van de genomineerden. 

"Wij menen dat de 12 kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde staan voor wat goed raadswerk vermag: een sterk ontwikkelde visie hebben op de gemeentelijke samenleving, deze in woord en daad, in én om de raadszaal aan de man brengen en middels het raadswerk (debat, moties en amendementen) een onmiskenbare invloed hebben op het gemeentelijk beleid", laat het juryrapport zich schrijven. De jury bestaat uit debatinstituut Perikles, campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL. De wedstrijd is ook geen populariteitsstrijd, maar bedoeld om 'echt raadswerk' in de spotlight te zetten.

Mathijs ten Broeke

De Zutphense fractievoorzitter en lijsttrekker van de SP, Mathijs ten Broeke, is volgens de jury 'een rijzende ster'. Ten Broeke is met zijn 27 jaar een van de jongste raadsleden binnen de Zutphense politiek. "Hij is enthousiast, boekt concrete resultaten, durft tegen de stroom in te zwemmen en is altijd in voor ludieke acties." zegt de jury over hem. Tegen de stroom inzwemmen is toepasselijk, want met zijn fractie maakt hij zich hard voor een recreatiebad én glijbaan in Zutphen. Daarbij sleepten ze onder meer een lading zwembandjes de raadszaal in.

Lees verder onder de video...

Ten Broeke is blij met de nominatie: "Het voelt echt als een hele eer om zowel door publiek als door een vakjury tot de beste 12 raadsleden van Nederland gekozen te worden. Daarnaast wordt het raadswerk hierdoor in de schijnwerpers gezet. En dat mag altijd!" Daarnaast vind hij het belangrijk om te laten zien waar hij voor staat. "Het geeft me een podium om enerzijds duidelijk te maken waar ik naartoe wil met Zutphen en anderzijds ook wat mijn motivatie daarvoor is. Volgens mij is dat minstens zo belangrijk als ieder stemadvies doormiddel van een stemwijzer of flitsende advertenties die je om de oren vliegen."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.