Raad lijkt voor onderzoek hoogspanningskabels
Het Warnsveldse verkiezingsdebat.

Raad lijkt voor onderzoek hoogspanningskabels

Ze zijn niet mooi, ze verstoren vele uitzichten en schijnen ook nog eens slecht voor je te zijn. Hoogspanningskabels waren tijdens het verkiezingsdebat in Het Warnshuus woensdagavond een belangrijk onderwerp. Er moet een onderzoek gaan komen om te kijken wat haalbaar is. 

Vlak voor de vorige verkiezingen (2014) werd er een soortgelijke motie ingediend. Deze werd ondertekent door gros van de gemeenteraad. Echter legde het nieuwe college dit naast zich neer na de formatie. Nu lijkt de tijd rijp te zijn om toch echt de kabels ondergronds aan te gaan leggen. Dit zodat niemand er ziek van kan worden. "Nu is echt het moment om er wat aan te gaan doen", zegt indiener Ingrid Timmer (D66). 

Na vier jaar

Volgens Antje van Dijk (VVD) is het juist goed dat er vier jaar later opnieuw over gesproken wordt. "Alles is nu goedkoper. We zitten in een hele andere situatie, en daarom is het verstandig dat we gewacht hebben." Hier denkt Burgerbelanger René Sueters anders over: "Eindelijk gaat er iets gebeuren. Dit had vijf jaar geleden ook al lang gekund." 

Een lid van de actiegroep voor de aanleg van de kabels ondergronds is blij de positieve geluiden te horen: "We zijn erg blij! Hopelijk komt er snel vooruitgang in de zaak."  

 

 

Lees ook: D66 wil 'gevaarlijke' hoogspanningskabels Zutphen onder de grond hebben 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.