Coehoornsingel beste optie voor Wilhelminafontein
De Wilhelminafontein die nu bij de Bult van Ketjen staat.

Coehoornsingel beste optie voor Wilhelminafontein

Al een tijd lang wordt gevraagd een betere plek te zoeken voor de Wilhelminafontein. De fontein staat er nu troosteloos bij op de Bult van Ketjen. Bovendien werkt hij niet. De gemeente komt nu met een voorstel: bij de Hanzehof.

Na onderzoek blijkt dat bij de Hanzehof/Coehoornsingel de beste plek is. "Er is sprake van een passende historische setting en tegelijkertijd geeft de fontein een impuls aan deze plek." schrijft het college. Het gebied staat op de planning voor een herinrichting. Daar zou de plaatsing van de fontein prima in passen, stelt de gemeente. De exacte plek voor de fontein moet nog bedacht worden.

Onaantrekkelijk

Het onderzoek kwam voort uit een motie ingediend door het CDA en de ChristenUnie. Daarbij werden enkele locatie's al voorgesteld maar die zijn volgens de gemeente 'onaantrekkelijk'. "De locaties Vispoortplein, ’s Gravenhof, IJsselkade/Marspoortstraat vinden wij onaantrekkelijk vanwege de keuzes die zijn gemaakt in lopende projecten. Herplaatsing op de Houtmarkt achten wij eveneens niet reëel."

De laatst genoemde optie, herplaatsen op de Houtmarkt, brengt ook andere zaken met zich mee. De kosten zouden verdubbelen omdat de huidige fontein dan ook verplaatst moet worden. Bovendien zou er volgens de gemeente een 'tegenbeweging' ontstaan om de huidige fontein daar te behouden.

Het gaat echter nog wel even duren voordat de fontein er staat, mocht de raad akkoord gaan. "Dat zal 2020 worden" vertelt wethouder Coby Pennings. "We willen een combinatie maken, je moet er namelijk ook geld voor uittrekken. Je kan zeggen dat het op de lange baan schuiven is, maar je kan het ook zien als efficient oppaken. Om alles in één keer aan te pakken."  

 

Bekijk ook: meer nieuws over de Wilhelminafontein

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.