Onderzoek naar nieuwbouw school Vorden

Onderzoek naar nieuwbouw school Vorden

  •  Onderwijs
  •  3 maart 2018
  •  

Bronckhorst voert onderzoek uit naar nieuwbouw van middelbare school ’t Beeckland in Vorden. De gemeente heeft een drietal locaties op het oog rondom het station, maar moet nog de nodige stappen zetten.

"Het proces om tot een nieuwe accommodatie voor het voortgezet onderwijs in Vorden te komen, is een uitstekende kans om toekomstbestendig vmbo-onderwijs in Bronckhorst te behouden", vindt wethouder Jan Engels. Het onderzoek komt voort uit de ambitie van Het Stedelijk uit Zutphen en ’t Beeckland in Vorden om verder samen te werken. Dalende leerlingenaantallen dwingen om te zoeken naar een nieuwe opzet. De scholen willen uiteindelijk naar één school voor vmbo/voortgezet onderwijs met locaties in Vorden en Zutphen.

In het onderzoek worden drie scenario’s uitgewerkt voor Vorden. Er wordt gekeken naar een nieuwe school met sporthal, een met sporthal én sportvelden en een variant met huisvesting voor ’t Beeckland en Het Stedelijk. De komende tijd voert Bronckhorst gesprekken met diverse partijen uit het dorp om uit te vinden welke functies kunnen worden ondergebracht in het nieuwe schoolgebouw.

Nieuwbouw nabij het station

Hoewel de exacte locatie voor de nieuwe school niet duidelijk is, heeft de gemeente haar oog laten vallen op drie locaties bij het station. Bronckhorst heeft bepaald dat perceeleigenaren die hun grond willen verkopen dit eerst aan de gemeente aan moeten bieden. De gemeenteraad moet hier nog wel mee instemmen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.