20k opgehaald voor Warnsveldse molen
Wethouder Coby Pennings draaide de eerste bout eruit.

20k opgehaald voor Warnsveldse molen

De geldwervingsactie om molen Nooit Gedacht in Warnsveld aan nieuwe fokken te helpen is een succes geworden. Het streefbedrag van € 15.000 aan het begin van de actie in september 2017 werd ruim overschreden. Het uiteindelijke resultaat, zo maakte eigenaar vereniging De Hollandsche Molen bekend, is maar liefst € 20.203,50.

De vereniging en de vrijwillige molenaars zijn dan ook blij verrast. Molenaar Dirk-Jan Abelskamp: “Een fantastisch resultaat. Dat hadden we nooit gedacht. Het lijkt zo normaal een draaiende molen, maar zo veel waardering voor het levend houden van een stukje Warnsvelds erfgoed, dat is geweldig”. De molenmaker gaat binnenkort aan de slag met het plaatsen van de nieuwe fokken. Als de nieuwe fokken erop zitten, wordt dat gezamenlijk gevierd met alle donateurs en belangstellenden.

Aandacht

De gemeente Zutphen en de Stichting Open Monumentendag riepen de molen uit tot Monument van het Jaar om zo extra aandacht te vestigen op de benodigde financiële inspanning voor het behoud en restauratie van het monument. Vlak na de start waren de Open Monumentendagen een prima aanjager van de actie. Ruim 1.000 mensen bezochten dat weekend de 'geamputeerde' molen die zonder de fokken aan de wieken zijn rondjes draaide. Buiten waren oude landbouwvoertuigen opgesteld. 

De Hollandsche Molen plaatste het project op het crowdfundingsplatform van het Molenfonds. Via dit landelijke fonds kwamen talrijke giften binnen, onder meer van vele leden van de vereniging.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.