'Brand Graaf Ottosingel ontstond waarschijnlijk door roken op de bank'
Ruim tien voertuigen van de brandweer werden ingezet.

'Brand Graaf Ottosingel ontstond waarschijnlijk door roken op de bank'

De brand in een woning aan de Graaf Ottosingel in Zutphen ontstond waarschijnlijk door roken op de bank. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brandweer was donderdagnacht uren bezig met het bestrijden van de brand.

"De brandweer heeft samen met de politie onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand. Daaruit is naar voren gekomen dat het ontstaan is bij een bankstel" laat de woordvoerder weten. "Het valt niet uit te sluiten dat het door roken gebeurd, al kunnen we dat nooit met 100% zekerheid vaststellen. Kortsluiting door electronica is in ieder geval niet aan de orde geweest, dat kunnen we wel vaststellen."

Zorginstelling  

In het pand waar donderdagnacht brand uitbrak aan de Graaf Ottosingel in Zutphen was zorggroep Bolwerk gevestigd. Dat bevestigd de organisatie aan LokaalGelderland.

Meer willen ze er voorlopig niet over kwijt. "We zijn bezig met een actieplan, dus de prioriteiten liggen daarbij" zegt een medewerker. De zorggroep regelt onder meer beschermd wonen voor jongvolwassenen. Volgens de buurman woonden er jongeren in het pand.

'Zeer grote brand'

Iets voor 01.00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Pas rond 04.00 uur kon de veiligheidsregio melden dat ze de brand onder controle hadden. In de tussentijd is er opgeschaald naar een 'zeer grote' brand en waren er meer dan tien brandweervoertuigen ter plaatse. 

"De brand is begonnen in één woning en is uiteindelijk uitgebreid naar twee woningen" licht Remco ten Raa van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland toe. "Gezien de complexe bebouwing hier, alles aan elkaar, was het een reden om snel op te schalen om niet achter de feiten aan te lopen."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.