Nog geen besluit: raad schuift bespreking bestemmingsplan op
De gemeenteraad van Brummen.

Nog geen besluit: raad schuift bespreking bestemmingsplan op

Het was spannend donderdagavond: het zou dé dag zijn voor Eerbeek. Dit omdat het omstreden bestemmingsplan voor het dorp in de gemeenteraad besproken zou worden. Echter besloot een meerderheid van de raad om het agendapunt te schrappen en later te bespreken.

Raadslid Gerda Jolink van de VVD diende een ordevoorstel in waarin ze vroeg om het agendapunt van de agenda te halen. "We hebben veel te weinig tijd gehad om het plan met alle aanvullingen goed door te nemen. Daarom willen we graag het onderwerp een andere keer behandelen en nu van de agenda halen" aldus Jolink in de raad. De PvdA-fractie snapte niet waarom er 'te weinig tijd' zou zijn. "U zegt te weinig tijd, maar het plan zit al een paar jaar in het vat" reageerde fractievoorzitter Cathy Sjerps. Volgens de VVD zijn er zoveel aanpassingen geweest, die deels pas deze week bekend werden, dat er te weinig tijd was om het goed door te nemen.

Jan Alberts

Na een korte rondgang bleek dat er 9 stemmen voor het bespreken waren en 9 tegen. De overige stem zou van het onafhankelijke raadslid Jan Alberts moeten komen. Hij stapte deze week onder meer vanwege een meningsverschil uit de PvdA-fractie. Omdat hij zelf een zienswijze heeft ingediend zou hij zich, volgens de regels, onthouden van uitspraken over het plan. Onduidelijk was of hij wel mocht meestemmen over het ordevoorstel.

Na een overleg met alle fractievoorzitters en de voorzitter werd duidelijk dat het agendapunt geschrapt wordt. "De fractievoorzitters hebben na rijp beraad en kalm overleg besloten dat het voorstel niet behandeld gaat worden" aldus Alex van Hedel, voorzitter en burgemeester.

Het bestemmingsplan wordt op 15 maart besproken.

 

 

Bekijk ook: alle berichtgeving over het bestemmingsplan

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.