Foei! D66-rebellen plakken te grote posters op in Zutphen
De poster van D66 op links.

Foei! D66-rebellen plakken te grote posters op in Zutphen

'Alles voor de stemmen' is het motto van de verkiezingen. En net zoals bij de vorige verkiezingen is er altijd wel een partij die de regeltjes overtreed. Rebels, of niet netjes. Wat u wil. 

Ditmaal heeft D66 de plakregels overtreden. "Een affiche heeft maximaal A1 formaat", meldt de gemeente Zutphen. De posters van de democraten hebben deze regel over het hoofd gezien. Hun poster, die op veel plekken al te zien is, is op A0 formaat. 

"Zolang er geen klachten over zijn moet het kunnen"
Ingrid Timmer (D66)

Ingrid Timmer, lijsttrekker van D66: "Joh, ik heb de regels niet eens gecheckt. En het is toch ook wel rebels", lacht ze. Waarom de posters te groot zijn weet Timmer niet: "Dit is het standaard formaat bij D66, dus ik durf eigenlijk niet te zeggen waarom ze te groot zijn." Weghalen gaan ze niet doen, "dat lijkt mij niet nodig. Zolang er geen klachten over zijn moet het kunnen." 

ZutphenStemt

Meer nieuws over verkiezingsposter en ander nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen? Check ZutphenStemt.nl.

Echter staan er nog wat regels in het wetboek der plakbrieven. Zo mag elke partij maar één poster op een plakbord hangen. En dus geen meerdere. Dat is wel gebeurd in Zutphen! Verschillende partijen willen zowel de achterkant als voorkant van het bord voorzien van hun poster. 

'Duidelijk formaat'

Vorig jaar hing de SP te grote posters op in Zutphen. Dit jaar hebben ze het netjes bij A1-posters gehouden. Althans... "Onze echte posters komen nog! Die je tot nu toe gezien hebt zijn nog maar een voorproefje, algemene postertjes, als voorafje. Natuurlijk komen we ook met mooie Zutphense posters. Deze week, en op mooi duidelijk formaat", vertelt SP-lijsttrekker Mathijs ten Broeke. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.