Politiehondenvereniging geschokt na verwoesting clubhuis
Er is niks meer van het gebouwtje over.

Politiehondenvereniging geschokt na verwoesting clubhuis

Geschrokken zijn ze, de leden van de Eerbeekse politiehondenvereniging. Vanochtend ontstond er brand in het clubgebouw van de vereniging. Verscholen in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan in Eerbeek.

"Het is een grote strop" vertelt secretaris Richard Storteboom. De vereniging is niet groot, "zes man ongeveer". Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar het zou ook kortsluiting kunnen zijn, stelt de politie.

'Alles is weg'

De impact van de brand moet nog even binnenkomen bij de leden. "We kunnen voorlopig helaas niet trainen" zegt Storteboom. "Het hele clubhuis is weg, er is niets meer van over." Ook het materiaal wat binnen in het gebouw lag is onbruikbaar. "De hele inboedel is verwoest, ook al het bijtmateriaal enzo."

De vereniging gebruikt onder meer bijtpakken om te kunnen trainen met de honden. Die kosten rond de 1.000 euro per stuk. De honden zelf, waren gelukkig niet in het gebouw. "Maar het komt wel even koud op je dak." Hoe het verder moet, weten ze nog niet. "We moeten kijken hoe het verder moet. Kijken of we het weer op kunnen bouwen."

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. 

 

Lees ook: Clubgebouw politiehondenvereniging Eerbeek verwoest door brand

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.