Defensie belooft coulance met schadeclaims

Defensie belooft coulance met schadeclaims

  •  Helikopters
  •  15 februari 2018
  •  

Het Bureau Geluidshinder van Defensie gaat naar eigen zeggen coulant om met schadeclaims die binnenkomen naar aanleiding van de helikopteroefening boven Oost-Nederland. Inmiddels zijn 120 klachten binnengekomen over de laagvliegende helikopters.

De meeste klachten gaan over helikopters die langs bebouwing vliegen, of helikopters die heel laag vliegen", zo schetst luitenant-kolonel Peter Hardenbol van het Bureau Geluidshinder van Defensie de klachten die binnen zijn gekomen. "Maar het gaat ook over schades aan vee. Koeien die omvallen of paarden die over een hek springen." LTO Noord en miljardair Hans Melchers overwogen om een kort geding in te dienen, maar zagen daar na gesprekken met Defensie alsnog vanaf. Wel is opgeroepen om alle schade te melden. "Als wij de schade hebben veroorzaakt, dan betalen wij de schade", aldus een duidelijke Hardenbol over de afhandeling van mogelijke schadeclaims.

Lees verder onder de video... 

Het platteland werd vorige week opgeschrikt door de laagvliegende helikopters. Voor een volgende oefening is het Helikopter Commando van plan meer aan communicatie te doen. "We proberen er alles aan te doen om te laten weten dat we komen, maar waar ik achter kwam is dat er mediakanalen zijn waar wij geen weet van hebben", zegt luitenant-kolonel Jorik ter Veer, leider van de oefening. "Ik denk dat het slim is om er van te leren en dat we misschien andere methodes vinden om mensen te bereiken."

Laatste week van de oefening

Na het weekend start de laatste week van de oefening, zonder daadwerkelijke aanpassingen. "Wij blijven hetzelfde trainen, want we zitten goed on-track met onze missies en vlieguren." Volgens Ter Veer zijn de vluchten boven het oosten van Nederland niet zonder resultaat geweest. "Voor ons is deze missie erg succesvol, onze helikoptercrews gaan echt naar een hoger niveau."

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.