CDA wil Zutphen "slaafvrij" maken

ZUTPHEN - Een opmerkelijke uitspraak van het CDA Zutphen-Warnsveld: Zutphen moet de eerste slaafvrije gemeente van Nederland worden. Hierover dienen ze maandagavond een motie in tijdens de gemeenteraad. 

"Voor het CDA Zutphen-Warnsveld stopt de wereld niet bij onze gemeente-, provincie- of landsgrens. We hebben oog voor het onrecht in de hele wereld. Onze welvaart mag niet te koste gaan van de vrijheid van anderen" luidt de toelichting in het persbericht over de motie. 

"We kunnen er ook het woord mensenhandel voor gebruiken"
CDA Zutphen-Warnsveld

In de motie roepen ze het College op om zich maximaal in te spannen om van Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland te maken. Ze zouden vooral aandacht moeten schenken aan het feit dat gebruikte natuursteen voor de bestrating niet uit bedenkelijke steengroeves afkomstig is, dat aangeschafte kleding niet gemaakt is in kledingfabrieken die werken met kinderarbeid en dat voorlichting rondom loverboys en illegale prostitutie goed geregeld is.

Actueel

Het CDA: "Slavernij is geen woord uit het grijze verleden, maar een buitengewoon actueel onderwerp. We kunnen er ook het woord mensenhandel voor gebruiken. Vormen van mensenhandel zijn o.a. seksuele uitbuiting, dwangarbeid, schuldarbeid, huishoudelijke slavernij en kindsoldaten. Slavernij is te stoppen, maar dan moet iedereen zich wel bewust zijn dat het ook in de 21ste  eeuw een groot probleem en een gigantisch onrecht is."

 

 

Lees ook: het persbericht 'Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland'


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.