Dubbele gevoelens bij branchevereniging over besluit huishoudelijke hulp

Dubbele gevoelens bij branchevereniging over besluit huishoudelijke hulp

De branchevereniging van zorgaanbieders, BTN, is blij met het besluit dat de gemeenteraad vorige week genomen heeft rondom huishoudelijke hulp. Echter zijn ze minder blij met de tarieven die in de gemeente Zutphen gehanteerd worden. 

Dat blijkt uit een mail richting alle raadsleden in Zutphen, die ook bij de pers terechtgekomen is, van Maarten Oosterkamp namens de branchevereniging. De zorgaanbieders zijn er blij mee dat er duidelijkheid gekomen is voor clienten, zorgverleners en zorgorganisaties, schrijft Oosterkap. " In de lange en onrustige periode die achter ons ligt, heeft branchevereniging BTN ervoor gepleit om een realistisch besluit te nemen dat de belangen van cliënten, gemeente, zorgorganisaties en werknemers dient" legt hij uit in de mail. 

"De tarieven die de gemeente Zutphen voor 2018 heeft vastgesteld zijn laag en behoren tot de laagste van Nederland"
Maarten Oosterkamp

De gemeenteraad van Zutphen besloot vorige week maandag om de huidige zorgaanbieders in de gemeente nog een driejarig contract te geven. Ondanks dat er weerstand was tegen dit beleid kreeg het toch een meerderheid van de stemmen. De tegenstanders hadden het idee om de huishoudelijke hulp onder te brengen in een stichting. Hiermee zou een einde gemaakt moeten worden aan de onduidelijkheid die zou leven bij zowel de huishoudelijke hulpen als bij de clienten. 

Tarieven

Over de tarieven die gehanteerd worden is de branchevereniging minder te spreken. Oosterkamp: "De tarieven die de gemeente Zutphen voor 2018 heeft vastgesteld zijn laag en behoren tot de laagste van Nederland. Om uw doel (meer zekerheid voor werknemers) te concretiseren, adviseer ik u om het tarief in afstemming te brengen met het reële kostenniveau en uw beleidsuitgangspunt van meer vaste en langdurende aanstellingen." Hij adviseert de raad en de gemeente om het tarief in afstemming te brengen met het "reële kostenniveau" en het beleidsuitgangspunt van meer en langdurende aanstellingen. 

Mathijs ten Broeke (SP) over het besluit vorige week... 

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.