We zouden meer moeten slapen onder werktijd, maar in de regio mag dat bijna nergens

We zouden meer moeten slapen onder werktijd, maar in de regio mag dat bijna nergens

Zit je moe op kantoor? Of heb je bijna elke dag wel last van een dipje rond 15.00 uur? Ga dan vooral een dutje doen! 

Nu.nl sprak met slaapexperts over het fenomeen 'dutjes doen op je werk'. En uit hun onderzoek blijkt dat je er vooral aan toe moet geven. Slaapexpert Gerard Kerkhof legt uit dat een dutje op het werk doen je prestaties verbetert. Bij grote bedrijven als Google is het de normaalste zaak van de wereld om even te slapen tijdens werktijd. 

Hoe lang je dan mag slapen? Een goed dutje duurt zo'n twee tot drie uur. Dit compenseert echter niet het slaapgebrek van de nacht ervoor. Ook moet je natuurlijk die uren wel later inhalen. Wanneer je echt een powernap wil doen mag dit niet langer duren dan twintig minuten. Daarna zou je namelijk in een diepe slaap komen. 

Experts vinden het dus een top idee om het te doen! 

En hoe zit dat in de regio? Uit een belronde onder bedrijven in de regio blijkt dat het eigenlijk nergens toegestaan is om te slapen tijdens het werk. Een secretaresse van een advocatenbureau: "Slapen onder het werk? Dat zal de baas wel niet zo leuk vinden. Nee hier kan dat echt niet." Iets verderop zit een marketingbureau: "Hier mag het ook niet. Al wordt wel gesupport om een wandeling te maken wanneer dat goed voelt. Dus ik denk dat wij binnenkort misschien ook wel een powernap-bank krijgen." 

En ook op de redactie van LokaalGelderland zijn nog geen bedden te vinden. "Maar velen werken vanaf locatie. En als die locatie je huis is staat er natuurlijk een bed in de buurt" aldus een redacteur.   

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.