Politie: 'melding gevaarlijke container had lage prioriteit'

Politie: 'melding gevaarlijke container had lage prioriteit'

De melding van de gevaarlijk geplaatste container bij Bronsbergen in Zutphen had een lage prioriteit voor de politie, melden ze op hun website. Omstreeks 17.00 uur, op 25 januari, meldden buurtbewoners dat de container gevaarlijk stond, anderhalf uur later knalde een 73-jarige vrouw er tegenaan, met een dodelijk gevolg. Het onderzoek loopt nog.

Vanwege andere meldingen die een hogere prioriteit hadden, kon de politie niet eerder gaan kijken bij de container. De desbetreffende container, geplaatst in opdracht van de gemeente Zutphen, stond half in de berm en half op het fietspad. Meerdere buurtbewoners deden melding van de gevaarlijk geplaatste container. Op de weg is de verlichting ook minimaal. De container was enkel met een stukje afzetlint 'gemarkeerd'.

Andere meldingen

"Door andere urgente meldingen, waaronder een verkeersongeval met letsel en een winkeldiefstal, lukte het de politie niet direct om deze melding op te pakken en ter plaatse te gaan. Voordat die mogelijkheid zich wel voordeed, gebeurde het trieste ongeval." schrijft de politie. Omstreeks 18.30 uur reedt een scooterrijdster uit Zutphen tegen de onopvallende container aan. Hulp mocht echter niet meer baten en ze overleed ter plaatse.

Beelden vlak na het ongeluk... 

 

 

Bekijk ook: alle berichtgeving over het ongeluk

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.