Het wildplakken in Zutphen is begonnen

Het wildplakken in Zutphen is begonnen

De verkiezingen komen eraan, en dat betekent dat het wildplakken ook begonnen is. De SP vond het een goed idee om hun standpunten rondom de huishoudelijke hulp door te drukken via de verkiezingsborden voor campagneposters. 

"Op de Zutphense verkiezingsborden is tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in één oogopslag te zien welke partijen vóór en welke tegen marktwerking in de zorg zijn" legt de SP uit over hun actie in een persbericht. 

Tegen de marktwerking

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kunnen alle stemgerechtigde Warnsvelders en Zutphenaren zich uitspreken tegen de marktwerking in de zorg. We kunnen kiezen voor mensen boven winst en dus een gemeentelijke stichting voor huishoudelijke zorg oprichten. Dan is het belangrijk om te weten welke partijen de marktwerking in het zadel willen houden en welke partijen daar korte metten mee maken. Mooi dat de gemeente met de verkiezingsborden dit verschil duidelijk laat zien". 

In principe zijn partijen vrij op op de borden te plakken wat ze willen. Maar of de andere partijen het ook zo leuk gaan vinden is de vraag. 

Besluit

De gemeenteraad besloot maandagavond dat er geen stichting komt voor de huishoudelijke hulp. Dat gebeurde na een urenlange vergadering. De SP was zeer uitgesproken over het idee: die stichting moest er komen. Maar dat liep dus anders.

De reactie van ten Broeke over het besluit... 

Bekijk ook: Het dossier over de huishoudelijke hulp in Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.