Griepgolf zorgt voor problemen op basisscholen

Griepgolf zorgt voor problemen op basisscholen

De griepgolf zorgt voor veel zieke mensen in de regio. En vooral basisscholen ondervinden hier problemen aan. Maar voor zover bekend zijn er nog maar weinig klassen naar huis gestuurd. 

Een medewerker van Kindcentrum Lea Dasberg in Zutphen legt uit dat er inderdaad veel leerkrachten ziek zijn. "Maar vooralsnog kunnen wel het overzien, anders moeten we de klassen opdelen." De intentie om klassen naar huis te sturen is er niet: "Zolang iedereen nog overeind blijft zal dat nu wel goed komen." 

Ziek

De directeur van OBS Spr@nkel in Eerbeek: "Er zijn inderdaad zieke leerkrachten. Gisteren ging er één ziek naar huis, en dat is dan erg vervelend. Gelukkig konden we dat nog wel oplossen." Ook op de Eerbeekse basisschool denken ze dat het goed komt: "Hopelijk wordt er niet nog eentje zien. We hebben echter nog geen problemen ondervonden met invallers." 

"Wel zijn er net als op alle basisscholen veel zieken"
Leerkracht Walter Gillijnsschool

Een leerkracht van de Walter Gillijnsschool: "We hebben nog geen klassen naar huis moeten sturen gelukkig. Wel zijn er net als op alle basisscholen veel zieken." Er staan wel veel invallers voor de klas: "Maar dat is het hele jaar door eigenlijk wel het geval." 

Onbevoegden

Bij enkele scholen in ons deel van het land staan noodgedwongen onbevoegden voor de klas. Maar vooralsnog hebben weinig scholen hele klassen naar huis moeten sturen. Het vergt wel voor veel puzzelwerk om voor elke klas een leerkracht te krijgen. Op middelbare scholen lijken de problemen zich wat sneller op te lossen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.