Gemeente liet mystery-shoppers drank halen in Brummen

  • Handhaving
  • 30 januari 2018 - 13:27

BRUMMEN - De gemeente Brummen heeft in december een aantal mysteryshoppers op pad gestuurd. Zij bezochten slijterijen en supermarkten om te controleren of er drank verkocht werd aan jongeren onder de 18 jaar. 

"De Gemeente Brummen voert dit soort controles uit in het kader van preventie op middelengebruik" leggen ze uit. Het resultaat was niet wat ze hadden gehoopt. Van de tien bezochte winkels voldeden er maar vier die de wet goed toegepast hebben. Zij verkochten dus geen drank aan personen jonger dan 18 jaar. 

Geen boete

Echter zijn er geen boetes uitgedeeld. "Fair play" noemt de gemeente dat. Als ze die wel hadden gekregen hadden de winkeliers 1.360 euro uit de kassa mogen halen. 

De drank- en horeca-inspecteur benadert de komende periode persoonlijk alle bezochte zaken. Hij overhandigt de ondernemers een brief waarin staat of het bedrijf wel of niet  de naleving van de Drank-en Horecawet goed heeft toegepast. Met de ondernemers  die niet voldeden aan de wet gaan we vervolgafspraken maken, zodat zij de regels van Drank- en Horecawet niet meer zullen overtreden. Gebeurt dit  wel dan mogen ze alsnog de boete betalen. 

Al sinds januari is het handhaven van de Drank- en Horecawet een taak van de gemeente. 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.