Meer foto's van oude vrienden op Facebook, en minder nieuws in je tijdlijn

Meer foto's van oude vrienden op Facebook, en minder nieuws in je tijdlijn

Binnenkort wordt je tijdlijn op Facebook op de schop gegooid. Wie op Facebook zit krijgt meer foto's en updates van verre vrienden te zien, en dus minder nieuws. 

Facebook draait vaker aan de knoppen om het één en ander te veranderen. Het algoritme van Facebook is de reden op een bepaald tijdstip in de ochtend je post vaker gezien wordt dan op een bepaald moment in de middag. 

Voor nieuwswebsites zoals LokaalGelderland is het vervelend wanneer nieuwsberichten minder vaak te zien zijn. "Ongeveer een kwart van de bezoekers van LokaalGelderland.nl komt via Facebook op de website terecht. Dat zijn zo'n twee tot drieduizend mensen per dag" legt een redacteur uit. Daarom plaatsen nieuwswebsites spontaan berichten hoe je kan zorgen dat zij bovenaan in je tijdlijn verschijnen. 

"Dan kunnen wij natuurlijk ook niet achterblijven. Een tikkeltje narcisme moet kunnen, dus vandaar dat wij je ook maar even uitleggen hoe je ons bovenaan in je tijdlijn krijgt" lacht de redacteur. 

Op de computer

1. Ga naar de Facebookpagina van LokaalGelderland
2. Mocht je het nog niet gedaan hebben, like de pagina dan
3. Klik op 'Volgend' en klik daarna op 'Als eerste weergeven'

Wanneer je dit gedaan hebt verschijnt LokaalGelderland, samen met de andere pagina's waarbij je dit gedaan hebt, bovenaan in je tijdlijn. Zodat je nooit het nieuws uit jouw buurt hoeft te missen. 

Lees verder onder de foto...

© Screenshot

Op je telefoon

1. Open onze pagina in de Facebookapp
2. Klik op 'Volgend' en dan 'Meldingen ontvangen' 

Wanneer je dit gedaan hebt krijg je meldingen wanneer LokaalGelderland iets post. We posten meestal één bericht per dag, dus hierbij de belofte dat we je niet zullen stalken met meldingen. 

Oja, en ben je Facebook beu? We hebben ook Twitter. En natuurlijk moet je LokaalGelderland.nl gewoon elke dag checken! 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.