Vanuit de Hoven te voet naar Zutphen gaan is bijna onmogelijk

Vanuit de Hoven te voet naar Zutphen gaan is bijna onmogelijk

Stel: je komt met de bus naar de Hoven en je stapt uit bij de halte 'Oude IJsselbrug'. Vervolgens wil je een leuk wandelingetje, over de vernieuwde brug, richting Zutphen maken. Maar dan? Hoe je veilig daar komt is een raadsel.

Lees verder onder de foto...

Het voetgangersgebied.
© Google Maps

Vanaf de bushalte kan je op de stoep twee kanten op. Richting de Hoven of de andere kant op. Maar die stoep komt nergens op uit. Geen oversteekplaats te vinden.

Lees verder onder de foto...

Het voetgangersgedeelte.
© LGLD

Fietspad

Maar dan ben je er nog niet. Je kan een stuk over het fietspad om naar het 'oude' voetpad over de brug te gaan. Maar je kan ook oversteken, dan loop je op het fietspad, en kom je midden op de brug ineens bij het nieuwe voetpad uit. Vanaf daar kan je je weg weer veilig vervolgen.

Natuurlijk kan je in de tijden dat het water in de IJssel laag staat wel gewoon via de uiterwaarden, maar die route is bij hoog water geblokkeerd. Aan de brug is tijdens de werkzaamheden een nieuw voetgangerspad geplaatst. Maar de 'aanbrug', het lange rechte stuk aan de kant van de Hoven, heeft geen nieuw voetgangerspad.

Lees verder onder de foto... 

Met hoog water kom je niet in de uiterwaarden.
© LGLD

Politieke partij Burgerbelang vond het in 2017 al opmerkelijk dat de Hoven via het nieuwe voetpad bij hoog water niet bereikbaar zou zijn. Na vragen in de raad bleek dat het 15 tot 20 miljoen extra zou kosten. Die extra uitbreiding is tot op heden niet gedaan.

Waarom in de Hoven het voetpad doodloopt en er geen goede route is richting de brug is onbekend. Je kan natuurlijk wel via het oude (super smalle) voetpad tussen het spoor en de rijbaan lopen. Echter mis je dan het nieuwe voetpad wat zo gehyped is door de gemeente.

 

 

Lees ook: Klaagzang over voetpad Oude IJsselbrug

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.