Vrouw grijpt cameraman bij zijn keel en sloopt apparatuur
De vrouw probeerde de apparatuur te pakken.

Vrouw grijpt cameraman bij zijn keel en sloopt apparatuur

Een vrouw heeft zaterdag een cameraman van LokaalGelderland aangevallen. Ze greep de cameraman bij zijn keel en molesteerde de apparatuur. 

Het team van de nieuwswebsite was bezig met een item over de lijkenexpositie in het DWK-gebouw in Zutphen. Ze vroegen onder andere bezoekers wat zij van de omstreden expositie vonden. De vrouw in kwestie gaf netjes en uitgebreid antwoord voor de camera. Maar nadien leek ze spijt te krijgen en beveelde ze dat de opname verwijderd moest worden. Toen aangegeven werd dat beelden nooit weggegooid worden belde ze de politie. 

Door het lint

Na een ruim half uur besloot het team te vertrekken om naar een volgende afspraak te gaan. Ze boden de vrouw een visitekaartje aan en wilde hun gegevens doorgeven. Toen ging de vrouw door het lint en vloog ze op de cameraman af. Ze greep de man bij zijn keel en trok de apparatuur kapot. Op de beelden is te zien hoe ze de man aanvalt. Wanneer het beeld stopt is de camera uitgevallen. 

Niet veel later kwam de politie om de zaak te sussen. LokaalGelderland deed de belofte het geschoten gesprek met de vrouw niet te gebruiken in het item.

De cameraman heeft aangifte gedaan wegens mishandeling en vernieling. De medewerkers maken het overigens goed.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.