Stemmen kandidaat-raadsleden op zichzelf tijdens de verkiezingen?

Stemmen kandidaat-raadsleden op zichzelf tijdens de verkiezingen?

Stel: je staat op een kieslijst en je moet naar de stembus op 21 maart, zou je dan op jezelf stemmen? Bij de verkiesbare Zutphenaren verschilt de mening daarover. 

Hans Boersbroek vertelde in de podcast van LokaalGelderland dat hij niet gaat stemmen op zichzelf, want "dat is niet netjes om dat te doen." Hij stemt dus op een andere collega: "Ik vind niks leuker dan op een andere collega stemmen." En misschien is die niet eens van dezelfde partij. "Ik heb toch iemand in gedachten die niet bij ons op de lijst staat." 

Ingrid Timmer (D66) sluit zich daarbij aan: "Tuurlijk ga ik niet op mijzelf stemmen. Dat voelt niet goed, en ik geef dan liever mijn stem aan iemand binnen mijn team." Maar haar stem gaat wel naar een D66'er: "Ik sta honderd procent achter ons programma. Daarnaast hebben wij zulke mooie en goede kandidaten. Daar tussen kiezen wordt overigens nog best lastig."

Graag de raad in

Heins Brunsveld (CDA) gaat wel op zichzelf stemmen: "Ik wil zelf graag in de raad omdat ik erg betrokken ben bij Zutphen en Warnsveld. Daarnaast denk ik dat ik er geschikt voor ben."

Martine Westerik, die verkiesbaar is voor GroenLinks, wil niet bevestigen dat ze op zichzelf stemt. Maar ontkennen wil ze ook niet. "Uiteraard ga ik op GroenLinks stemmen en op wie is lastig, want allen op de lijst zouden mijn stem mogen hebben." 

Hans Boersbroek over op wie hij gaat stemmen...

 

 

Beluister hier de hele podcast met Hans Boersbroek

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.