De balans opmaken: storm zorgde voor zo'n 200 meldingen in de regio

De balans opmaken: storm zorgde voor zo'n 200 meldingen in de regio

De brandweer heeft het donderdag enorm druk gehad dankzij de storm. In de regio zijn ruim tweehonderd meldingen binnen gekomen. 

Bijna alle meldingen gingen om omgewaaide bomen of afgebroken takken. Ook was er in Warnsveld een kleine gaslek doordat een gasleiding beschadigd werd door een omvallende boom. Dit kon snel weer verholpen worden. 

De hele dag heeft de brandweer gekazerneerd gezeten. Al zullen ze de kazerne vermoedelijk weinig van binnen gezien hebben. 

Lees verder onder de video...

De brandweer zette voor de veiligheid veel af.
© LGLD

Meldingen

De eerste melding kwam aan het begin van de ochtend al binnen, en de laatste was pas laat in de avond afgehandeld. In de hele Veiligheidsregio zijn er ruim 650 meldingen binnengekomen. 

Omdat de brandweer natuurlijk niet op alle plekken tegelijk kunnen zijn moesten ze prioriteiten stellen. Ze handelde eerst de spoedeisende meldingen af voordat ze naar kleinere meldingen kunnen gaan. Normaliter gaan we altijd direct op alle meldingen af. 

Flats

Het grootste incident in de regio was de gevels die van een twee flat in Zutphen afwaaide zijn. De gevel waaide van zowel flat Hackfort af als bij flat Heeckeren. Bij flat Hackfort belande de gevel op een garage die flinke schade heeft. Bij Heeckeren liep het beter af, hier belandde de gevel in de bebossing die aan de zijkant van de flat groeit. 

De schade aan de flat.
© LGLD

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.