'Aantal moorden in de provincie bijna verdubbeld'

'Aantal moorden in de provincie bijna verdubbeld'

In Gelderland kwamen het afgelopen jaar 12 mensen door geweld om het leven. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Omroep Gelderland. Sinds 2014 is er een stijging van het aantal moorden, schrijft de omroep. 

De meeste moorden werden gepleegd in de hoofdstad van de provincie, namelijk Arnhem. Daar zijn verschillende moorden gepleegd dit jaar. Ook in Wageningen werden verschillende moorden gepleegd. 

Andres Rodriguez

Onze regio werd opgeschrikt door één moord. Die op de 26-jarige Andres Rodriguez. In de nacht van 7 op 8 juli werd Rodriguez zodanig mishandeld dat hij het niet overleefde. De zaak ligt momenteel onder de rechter. Leon K. is hoofdverdachte, en twee andere worden ook verdacht. 

Voor alle zaken in de provincie zitten een of meerdere verdachten vast. "In een geval leidde het zelfs al tot een veroordeling. Vorig jaar waren er zes zaken. Daarvan zijn de daders in twee gevallen nog spoorloos en heeft een derde zaak nog niet tot een veroordeling geleid" weet de omroep. 

De uitvaart van Andres Rodriguez. Lees verder onder de video...

Eerdere moorden

Ook eerder zijn er al verschillende moorden gepleegd in de regio. Zo werd op 9 mei 2010 de 18-jarige Emiel Pardijs aangereden door een auto, na een vechtpartij. Hij is direct overleden. Op 25 november 2013 vond de 44-jarige justitiemedewerkster Esther de Vries haar moeder dood in een woning. Haar ex is aangehouden en veroordeeld voor de moord. Tot slot is op 25 mei 2013 de 21-jarige Miranda Fukkink vermoord. Zij werd dood gevonden in haar woning in Zutphen. Op donderdagavond 6 juni is een kennis van haar opgepakt, en later veroordeeld. 

In het artikel van Omroep Gelderland wordt de term moord niet in de juridische betekenis gebruikt. Maar voor alle vormen van dood door geweld. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de moord op Andres Rodriguez

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.