De verwarde dakklimmer rende met mes op agenten af tijdens gesprek
De man stond op het dak van de flat.

De verwarde dakklimmer rende met mes op agenten af tijdens gesprek

De verwarde man die maandagochtend dreigde van het dak van een flat in Zutphen te springen viel eerder de politie ook al aan. Zij waren poolshoogte gaan nemen bij zijn woning aan de Aert van Nesstraat na een melding dat daar mogelijk gevaarlijke stoffen zouden liggen.

Dienders sommeerden de 42-jarige man een mes die hij vast had neer te leggen. Terwijl ze met de man in gesprek gingen greep hij ineens een ander mes en rende daarmee op hen af. Ook bedreigde hij de agenten middels uitlatingen. Hierop hebben de agenten zich in veiligheid gebracht.

Agressief

Omdat de dader een verwarde indruk maakte en zich agressief gedroeg werd assistentie ingeroepen van een AT (arrestatieteam). De man was inmiddels op het dak van het appartementencomplex geklommen en dreigde te springen. Met inzet van een onderhandelaar en hulp van een omwonende lukte het om de man weer veilig naar zijn woning te krijgen. Vervolgens kon de 42-jarige door het AT worden aangehouden.

Aangifte

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en vanwege een verwonding nagekeken door een arts. De 42-jarige wordt verhoord en is inmiddels in verzekering gesteld. Twee politieagenten hebben aangifte gedaan van bedreiging. Het onderzoek loopt nog.

 

 

Lees ook: AT haalt verwarde messentrekker van dak flat

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.