Jongeren zien graag 'Tiny Houses' verschijnen in Zutphen

  • Wonen
  • 29 december 2017 - 08:30

ZUTPHEN - Als het aan jongeren uit Zutphen ligt worden er snel 'Tiny Houses' geplaatst in de stad. Dit blijkt uit een poll van deze nieuwswebsite na aanleiding van een onderzoek van Woonbedrijf Ieder1.

Het woonbedrijf onderzoekt de mogelijkheid voor verplaatsbare huisjes in de wijk Noorderhaven te plaatsen. De huisjes zijn van bouwbedrijf Heijmans en heten daarom 'Heijmans ONE'. Ze zijn voor één persoon.

Ieder1 gaat per begin volgend jaar het aantal woningen waarvoor maximaal 414,02 euro huur gevraagd wordt uitbreiden naar 200. Nu zijn het er nog maar 108. Dit omdat jongeren tot 23 dan de huurtoeslag kunnen ontvangen. Wanneer een woning duurder is kan dit niet.

Lees verder onder de foto...

© Facebook: NoorderhavenAlex is 18, en het lijkt het fantastisch. "Hoe leuk is zo'n huisje! En als het voor weinig gehuurd kan worden ga ik me zeker aanmelden." Kimberly ziet het ook zitten: "Ik werk in Zutphen en mijn familie woont in de buurt. In studeer in Arnhem, maar dat is op steenworp afstand. Dus daarom zou goedkoop huren mooi zijn!"

We ondervroegen 172 jongeren tussen de 18 en 23. Daarvan vond 88% het idee van de zogenoemde 'Tiny Houses' een goed plan.


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.