Zwemleskinderen IJsselslag werden zonder toestemming in badkleding op het web gegooid

Zwemleskinderen IJsselslag werden zonder toestemming in badkleding op het web gegooid

Veel ouders zijn niet te spreken over de periode dat medewerkers van zwembad de IJsselslag hun kinderen (in zwemkleding) zonder blikken of blozen op het web gooide. Dat blijkt uit verhalen van verschillende zwemles-ouders. 

Na aanleiding van eerdere berichtgeving over het zwembad klopte ouders, dus klanten van het bad, aan bij deze website. Zij vertelde ook dat ze er nog steeds mee zitten dat tijden terug hun kinderen op de foto werden gezet. Bijvoorbeeld met een onderwatercamera. "Ik heb nooit toestemming gegeven om mijn dochter op internet te zetten. En toch verscheen ze notabene in badkleding op de website." Screenshots bewijzen dat de foto's inderdaad geplaatst zijn op de website. Momenteel zijn ze er niet meer op te vinden.

Regels

Omdat het al een tijd geleden is weet manager Siem Keijzer er niks van. "Dat zou dan voor mijn tijd geweest zijn. Ik kan niet ontkennen noch bevestigen dat het gebeurde. Wat ik wel kan zeggen is dat er sinds ik er zit uberhaubt geen foto's gemaakt worden zonder toestemming. Bijvoorbeeld bij het afzwemmen, dan vragen we altijd aan de ouders of hun kind op de foto mag. Als dit niet mag moet het kind even aan de kant." En die regeling lijkt hem meer dan logisch: "Zo hoort zoiets te gaan. En zo doen we dat ook bij de IJsselslag. Als het eerder anders gegaan is is dat geen goede zaak."

De eerdere managers van het zwembad waren niet bereikbaar voor commentaar. Wel weet een medewerker te vertellen dat er inderdaad geen goede regels voor waren.

 

 

Bekijk ook: meer berichtgeving over de IJsselslag

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.