In 2018 meer muziekevenementen in Zutphen
Bevrijdingspop Achterhoek dit jaar.

In 2018 meer muziekevenementen in Zutphen

De gemeente Zutphen krijgt er het aankomend jaar nieuwe muziekevenementen bij. Dat meldt de gemeente Zutphen.  In 2018 gaat de gemeente Zutphen samen met ondernemers, organisaties en bewoners kijken hoe ze het evenementenbeleid een extra impuls kunnen geven. 

"Doel hiervan is om samen te kijken of we nog meer uit de evenementen en programmering kunnen halen om daarmee de aantrekkelijkheid en levendigheid van de stad te vergroten" legt de gemeente uit. Volgend jaar zijn er veel nieuwe evenementen. Vooral muziek springt daar uit. Nieuw is bijvoorbeeld het eendaagse muziekevenement Hanzefestival bij Bronsbergen, maar ook het ComPassie Festival waarbij onder andere vluchtelingen samen muziek maken. Dit geldt ook voor Opera Cosi Fan Tutte en het driedaagse Jan Brandts Buys festival, dat in het teken staat van de in Zutphen geboren componist Brandts Buys. Warnsveld Open Air is ook een nieuw muziekevenement. Naast muziek keert volgend jaar het Beachvolleybal Tour2018 terug op de Groenmarkt en in Warnsveld is de eerste editie van een Buddy Obstakel run voor het goededoel.

"We willen evenementen ook gaan beoordelen op de bijdrage die ze leveren aan de levendigheid van onze stad"
Burgemeester Annemieke Vermeulen

Evenementenbeleid

Volgend jaar wil de gemeente Zutphen het evenementenbeleid onder de loep nemen samen met ondernemers, inwoners en de organisatoren van evenementen. Op dit moment wordt een aanvraag onder andere beoordeeld op basis van ervaringen, veiligheid, geluid en aantal bezoekers. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Dat is heel goed. Dat moeten we ook vooral blijven doen. We hebben ook de plicht om kritisch te kijken naar de belasting van evenementen voor bijvoorbeeld de inwoners van de binnenstad.” De burgemeester vervolgt: “We willen evenementen ook gaan beoordelen op de bijdrage die ze leveren aan de levendigheid van onze stad. Daarbij kunnen we nog beter kijken naar zaken als kwaliteit, locatie en doelgroepen. Evenementen zijn namelijk zo duidelijk verweven met Zutphen en zijn een bepalende factor voor onze aantrekkingskracht. De gemeentelijke organisatie kan ook nog een slag maken. We moeten niet alleen kijken naar de vergunning en veiligheidsaspecten, maar ook naar de ondersteuning die we bieden aan de organisaties. Bijvoorbeeld qua subsidies en publiciteit.”

Ter inzage

De burgemeester heeft de concept evenementenkalender vastgesteld. De kalender voor 2018 ligt 6 weken ter inzage. In die periode kan een zienswijze worden ingediend. Daarna wordt de evenementenkalender definitief vastgesteld. De evenementenkalender is de eerste stap in het proces van vergunningverlening. Hiermee geeft de burgemeester aan voor welke evenementen er in principe vergunning wordt verleend. Bij het opstellen van de evenementenkalender zijn de aanmeldingen getoetst aan het Zutphense evenementenbeleid.

 

 

Bekijk ook: de pagina met evenementennieuws (PodiumGelderland)

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.