Je moet alweer opvang regelen voor je basisschoolkind, de staking gaat door
Medewerkers van de Spr@nkel in Eerbeek staakten eerder al.

Je moet alweer opvang regelen voor je basisschoolkind, de staking gaat door

Docenten in het basisonderwijs gaan wéér staken. De eerder aangekondigde staking, op 12 december, gaat door. Het ultimatum wat de actievoerders hadden gesteld voor minister Arie Slob, is verlopen.

Daarom komen de leraren opnieuw in actie. Dat doen ze gezamelijk met het PO Front, onder de noemer '#PO CODE ROOD'. De leraren willen 1,4 miljard euro om de werkdruk te verlagen en om extra personeel aan te nemen. Maar tot nu toe kunnen ze volgens de minister 'slechts' rekenen op 720 miljoen euro. Dat meldde hij ook op een bijeenkomst met leraren vorige week, waar zijn eerste boodschap was dat er geen meer geld kwam.

Acties

Het is niet de eerste actie van docenten. Het begon met een prikactie van een uur, maar al snel volgende een staking van een dag. Nu gaan de scholen opnieuw een hele dag op slot. Als de docenten niet 'hun zin' krijgen volgen er mogelijk meer acties. "Geeft politiek Den Haag dan nog geen gehoor aan onze eisen, dan wordt 2018 een jaar vol acties. Te beginnen met estafetteacties in de regio." meldt het PO Front.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.