Het voetbalweekend van Sportclub Brummen

ST:DSZ/Unitas,28 Vr1 was te gast in Brummen, de dames van Brummen wilde maar een ding en dat was winnen. Na een rommelig begin begon de wedstrijd 20 minuten later. Niet erg prettig voor de meegekomen supporters, want de weergoden waren ons niet goed gezind. De dames van Brummen stonden nauwelijks klaar of een speler van DSZ/Unitas zag haar kans schoon om dwars door de verdedigings linie van Brummen door te scoren. 0-1.

Vuur uit de schoenen

De dames van Brummen hadden niet  zo snel al op een achterstand gerekend dus werd er even volop gas gegeven, maar zij kwamen niet door de verdediging heen. En zo kwam het moment net op tijd dat de iets te fysieke dames van DSZ/Unitas een overtreding maakte op een van de speelsters en kreeg Brummen een penalty mee, deze werd genomen door Maureen Barink en zij maakte de gelijkmaker. 1-1  Nu was het een kwestie van het spel hervatten en het vuur uit je schoenen gaan lopen. En dit laatste was niet tegen dovemansoren gezegd, want verdedigster Joyce v.d Linden kreeg de bal zo mooi op haar voet dat ze een wereld goal kon maken. met 2-1 gingen beide teams de rust in.

Lees verder onder de foto...

© LGLD

Penalty killer

Ondanks de  vochtige kou gingen de dames er na de rust weer direct keihard tegen aan. De dames van beide teams vochten niet alleen als leeuwen in de wedstrijd maar zeker ook tegen de kou. Doordat een van de tegen speelster iets te hard een speelster van Brummen omver liep kreeg men weer een penalty mee, en was het opnieuw Maureen Barink die de bal scoorde in het goal van DSZ/Unitas. Natuurlijk kon een reactie niet achterblijven en scoorde deze dames toch ook de 3-2.

© LGLD

Winst voor SJO Oeken/Brummen

De tijd was niet de grootste vijand vandaag maar wel de kou, de wedstrijd zelf was alles behalve hartverwarmend, de wedstrijd verliep sportief op alle gebieden. Speelster Ilse Jurriens was de hekkensluiter vandaag en scoorde de 4-2.  De dames van Brummen hebben nog een wedstrijd voordat de winterstop voor hen begint.

Volgende week zullen de dames spelen tegen Roda,28 Vr1- aanvang 13.00 uur.
Sportclub Brummen 1 speelt uit tegen Be Quick - aanvang 14.00 uur.