Hovenaren nog steeds kwaad na 'gesprek' over uitkijkpunt
Het \'uitzicht\'.

Hovenaren nog steeds kwaad na 'gesprek' over uitkijkpunt

De Hovenaren die niet te spreken zijn over het uitkijkpunt wat in de Uiterwaarden komt, zijn na een gesprek met het Zutphense college nog niet beter gestemd. Dat weet dagblad De Stentor. 

De Hovenaren zeggen nog steeds genoeg argumenten te hebben tegen de komst van het uitkijkplatform. Met zo'n 40 man hebben de Hovenaren aangegeven bezwaar te hebben tegen het platform in de Tichelsebeeksewaard. Dit door middel van een open brief en een handtekeningenactie richting het Zutphense college. Ze beweren dat de gemeente de komst van het platform niet gecommuniceerd heeft tegenover de bewoners. De gemeente ontkent dit op hun beurt weer. 

"We willen eerst alle documenten bekijken"
Rob Gort

“Het platform ontneemt het zicht op de Wijnhuistoren, een monumentale toren, een van de beeldbepalende torens van Zutphen. Het uitzicht waar wij dagelijks van genoten, is verpest" laat de brief zich schrijven. 

Dreigen met juristen

De bewoners dreigen met juridische stappen, die de gemeente kan “vermijden door directe actie te ondernemen en zelf de bouw stil te leggen en te besluiten het uitwijkplatform te verwijderen.” 

Het lokale dagblad sprak de frontman Rob Gort na de bijeenkomst met het college. Ze hopen deze week de knoop door te hakken. "We willen eerst alle documenten bekijken en dat ook door onze juristen laten doen" vertelt hij. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.