Deze boom is gebruikt om honden te trainen voor gevechten
De boom.

Deze boom is gebruikt om honden te trainen voor gevechten

In augustus van dit jaar werden er vraagtekens gezet bij een boom in Zutphen die zwaar toegetakeld was. Deze boom is gebruikt als trainingsobject voor illegale hondengevechten, weet het AD

Pitbull-achtige honden worden getraind om illegale gevechten aan te gaan. Een boom wordt dan gebruikt om op te trainen. Dat stellen de Koninklijke Hondenbescherming en de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. 

Training

“Een vechthond wordt goed getraind”, zegt directeur Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming tegen het dagblad. “Om zijn kaakkracht te vergroten hangt de hond minutenlang aan een tak. Door hem agressief te keer te laten gaan tegen een boom, wordt zijn uithoudingsvermogen getraind. Zo’n beschadigde boom is een goede indicatie dat er sprake kan zijn van het trainen van vechthonden.”

In de nacht 

Dat niemand wist hoe de boom zo toegetakeld kon zijn is niet raar, het zou namelijk in de nacht gebeuren: “Dit fenomeen van trainingen met bomen, vrijwel altijd in de nacht, is niet nieuw”, zegt bestuurslid Karen Hartog van de in Dronten gevestigde Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. “Op die hondengevechten wordt vaak gegokt. Dat gebeurt uit het zicht, omdat hondengevechten in Nederland verboden zijn.”

De Hondenbescherming vind dat hondengevechten een onderschat probleem is: “Het is een onderschat probleem waaraan de politie meer prioriteit moet geven.”

 

 

Lees ook: Olifanten in Zutphen? Vraagtekens bij toegetakelde boom

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.