Kerstgek? Dan moet je naar de buren toe

Kerstgek? Dan moet je naar de buren toe

De kerstversiering vult de straten, en bij de kerstliefhebbers gaat het rond deze tijd van het jaar kriebelen! En voor een echt goede kerstmarkt moet je bij de buren zijn. In Duitsland hebben ze fantastische kerstmarkten, en zo ver rijden is het nog niet eens. Wij hebben wat tips voor je. 

Düsseldorf

Düsseldorf heeft een van de grootste kerstmarkten. Maar knus is het wel. Over zes verschillende pleinen is de kerstmarkt verspreidt. Alle pleinen hebben een eigen thema. Op de Markt Platz vind je een traditionele markt waar ambachten zoals glasblazen en kaarsen maken centraal staan en op de Stadtbruckenmarkt staat verlichting centraal. Overal worden kristallen opgehangen waardoor de kerstlichtjes wat weg hebben van een sterrenhemel.

Keulen

Niet alleen de kerstmarkt, maar vooral de locatie is speciaal. Op de achtergrond van de reusachtige kerstmarkt die daar georganiseerd wordt zie de grootste kathedraal van Duitsland. Op de voorgrond staan vele kerstchalets en is veel kerstverlichting.  

De andere buren: Antwerpen

Ook in Antwerpen staat het in december in het teken van kerst. De kerstmarkt van Antwerpen is een van de grootste van het land. Je vind er echt alles wat je nodig hebt om de kerstdagen door te komen, en om helemaal in de sfeer te komen. Ook staan op de Grote Markt verschillende reuzenkerstbomen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.