Meer ruimte voor asielzoekers in Zutphen
Het opvangcentrum.

Meer ruimte voor asielzoekers in Zutphen

Er wordt meer ruimte gecreëerd in het asielzoekerscentrum in Zutphen. Dit zodat er eventueel meer migranten bij kunnen. 

In maart van dit jaar werd het aantal bedden van ruim 700 teruggebracht naar 400. Nu komen hier weer 100 bedden bij. “Op de locatie kunnen maximaal 759 mensen worden opgevangen” legt Jan-Willem Anholts van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers uit tegenover Omroep Gelderland. “Op het moment zijn het er 400. Het aantal bedden wordt nu uitgebreid naar 500, maar dat wil niet zeggen dat er 100 mensen bij komen.”

Meer asielzoekers

Het plaatsen van meer bedden heeft een duidelijke reden: “Het heeft te maken met de fluctuaties in de stroom asielzoekers”, legt Anholts uit. “Zo werd in december vorig jaar de capaciteit op bestaande locaties afgebouwd. Dan hoef je niet op stel en sprong een locatie openen als de asielstroom toeneemt.” Op dit moment komen er juist meer asielzoekers naar ons land toe. 

Zo weet ook een woordvoerder van de gemeente aan Zutphen24 te vertellen: “Momenteel lijkt er een hogere instroom te zijn dan aan het begin van het jaar werd verwacht. Vandaar dat er landelijk wordt opgeschaald. Voor ons betekent dat een verhoging van de capaciteit (bedden) van 50 - 100 bedden.”

Het AZC denkt nu maar 50 van de 100 nieuwe bedden echt te gaan gebruiken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.