Waarom de PvdA de N348 snel wil houden

Waarom de PvdA de N348 snel wil houden

De PvdA in Zutphen wil dat de gemeente zich inzet om de maximumsneldheid van de N348 tussen Zutphen en Deventer op 80 km/u te behouden. De provincie is van plan om die snelheid te verlagen naar 60 km/u.

De weg is een belangrijke verkeersader tussen Zutphen en Deventer, en met de snelweg A1. De PvdA en bedrijven zijn bang dat het industrieterrein de Mars daardoor minder aantrekkelijk wordt voor bedrijven.

Tijd kost geld

Het klinkt als een kleine wijziging, 20 km/u minder, maar met name in de spits kan het groot verschil hebben. "1,1 minuut op een belangrijk traject als deze is voor een bedrijf als Addink alleen al snel 2 uur per dag extra, ongeveer 40 voertuigen komen meerdere malen per dag over deze weg." aldus Carel Addink van transportbedrijf Addink.

De snelheidsverlaging is onder meer bedoeld om de veiligheid te verbeteren. Maar de partij stelt dat dat ook op andere manieren kan, en vraagt de gemeente om ook daarover na te denken. Ze denken aan een B-weg, een fietssnelweg en een fietstunnel bij Quatre Bras.

De motie wordt maandag in de gemeenteraad ingediend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.