'Dubieuze illegale hondenhandel in Brummense tattooshop'
Foto ter illustratie.

'Dubieuze illegale hondenhandel in Brummense tattooshop'

Niet alleen tattoos zetten, maar ook het handelen in illegaal geïmporteerde pomeriaan-pups uit Rusland werd gedaan in de Brummense tattoo- en piercingshop The Mix. Dit blijkt uit onderzoek van Follow The Money

Onder andere realityster Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, kocht een pup in het dorp. Maar het blijkt dus allemaal illegaal te zijn. De tattooshops is inmiddels failliet. 

Lees verder onder de video...

De tv-persoonlijkheid heeft haar pup gehaald bij ‘Pomeranian The Real One’, die dus verhandelen via ondermeer de Brummense tattooshops. Voetballers Alexander Büttner en Andy van der Meijde poseren op het Instagram-account van deze handelaar.

Tussenpersoon

En het web van illegale hondenhandel weeft zich nog verder door Gelderland. Voetbalvrouw Melisa Schaufeli, uit Apeldoorn, blijkt ook betrokken te zijn. Ze zou tussenpersoon zijn van de illegale fokwereld rondom het hondenras Pomeriaan. “Ook hier gaat het om zieke en te vroeg geïmporteerde hondjes en wordt er volop gerommeld met stamboom-papieren en chipnummers” schrijft de nieuwswebsite hierover. 

 

 

Lees ook: Het artikel van Follow The Money

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.