Zutphense tunnel schittert in de Big Apple

Zutphense tunnel schittert in de Big Apple

ZUTPHEN - Dat de felgekleurde verlichting van de Marstunnel in Zutphen veel bekijks trekt is al wel bekend, maar dankzij de Dordtenaar Paul schittert de tunnel over de hele wereld!

Voor veel fotograven is het een droom: je foto op gigantische billboards over de hele wereld. Voor de Dordrechtse Peter Paul van der Hout werd het onbedoeld werkelijkheid.

Snel een foto
Eind vorig jaar bezocht van der Hout tijdens een dagje uit Zutphen. De hele dag door maakte hij foto’s en bij de Marstunnel viel hem het oog op de kleurrijke verlichting die kunstenaar Herman Kuijer heeft geplaatst. De volgens van der Hout prachtige kleuren zette hij snel op de foto met zijn iPhone 6S om vervolgens verder te gaan.

London
Een tijd later krijgt hij bericht uit London. Of het reclamebureau zijn foto, die hij online op het fotonetwerk Flickr plaatste, mocht gebruiken voor een reclamecampagne. "In eerste instantie was ik daardoor wat huiverig. Dus ik heb het bedrijf toen maar gegoogeled. Bleek het een enorm gerenommeerd bureau te zijn. Vervolgens hebben we een contractje gesloten" zegt hij tegen De Stentor.

Nog eens maanden later werd duidelijk voor welke campagne de foto gebruikt werd, die van het enorme bedrijf Apple. Het elektronicabedrijf houdt wereldwijd een campagne om de kracht van hun apparaat te laten zien: ’Shot on iPhone 6S’.

En dankzij Paul schittert de enige echte Zutphense Marstunnel over de hele wereld.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.