Hier drink je de lekkerste koffie van Zutphen

Hier drink je de lekkerste koffie van Zutphen

Goed nieuws voor de koffiefanaat! De koffie in Zutphen wordt steeds beter en specialer. Wij gingen net als vorig jaar de proef op de som nemen, en bezochten veel koffiezaken in Zutphen. Daaruit is deze top vijf met goede koffiezaken gekomen. 

1:  Van Rossum’s Koffie
Van Rossum’s Koffie is een fenomeen in de binnenstad van Zutphen. De koffiezaak zit er al erg lang, en schenkt al erg lang goede koffie. Het is een voorbeeld hoe een koffiezaak moet zijn. Gezellig en persoonlijk. De koffie wordt voor je neus bereid. 

2:  Fika Company 
Een pauze op zijn Zweeds, maar dan in Zutphen. Fika Company zit nog niet zo lange tijd in Zutphen, maar mag zich rekenen tot één van de betere koffiezaken. Het is een kleine gezellige zaak met goede service. De koffie is goed en je krijgt waar voor je geld. 

3:  De Pelikaan
Net als vorig jaar krijgt De Pelikaan dezelfde plek. Dat betekent dat er weinig verandert, en dat is in het geval van De Pelikaan goed. Het is geen zaak waar ze zouden moeten experimenteren. 

4:  Het Volkshuis
Een lunchroom met goede koffie. Niet speciaal maar wel iets om speciaal voor naar Het Volkshuis te gaan. Met ‘Bamboe-koffie’ als specialiteit wordt hier met plezier van de warme drank genoten. 

5:  Eetcafé Uffies
Een gezellig Zutphens restaurantje. Sinds een tijdje ook met een groter terras. Uffies is een prima plek voor een koffiepauze of een lunch. Wel zijn de koffies simpel en niet speciaal. 

Voor het tweede jaar op rij de beste koffiezaak.
© LGLD

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.