Hoe de Zutphense Marstunnel zo populair geworden is

Hoe de Zutphense Marstunnel zo populair geworden is

Al bijna twee jaar heeft Zutphen een gekleurde tunnel in de stad. Maar nog steeds blijft men er over praten. Waarom is de Marstunnel zo’n hype? 

Toen de tunnel geopend werd, in november 2015, was heel Zutphen al onder de indruk van het ‘nieuwe hippe’ onderdeel van de stad. Maar ook buiten Zutphen bleef het niet onopgemerkt. Dordtenaar Peter Paul van der Hout maakte een foto van de tunnel. En deze ging de hele wereld over. 

Van der Hout maakte een foto met zijn iPhone. Omdat hij het op internet plaatste viel het ook op bij een reclamebureau uit London. Zij hebben het gebruikt met toestemming in een reclamecampagne. Deze campagne was onder andere te zien op Times Square, en is op veel andere plekken verspreid over de wereld.

Lees verder onder de foto...

Ook in Berlijn was de foto te zien.
© LGLD

Eyecatcher

Verschillende merken hebben de tunnel gebruikt als decor voor reclame. Zo heeft onlangs een automerk de tunnel gebruikt om daar hun nieuwste reclamespot op te nemen. 

Hans woont op een steenworp afstand van de tunnel. “Wanneer ik de hond uit laat ’s avonds blijf ik toch onder de indruk van die tunnel. De lampjes doen het hem sowieso. Als die er niet geweest was had ik hem waarschijnlijk lelijk gevonden“ zegt hij. Zijn buurvrouw Carla beaamt dit. “Ook ik geniet nog regelmatig van de tunnel. Elke dag moet ik er doorheen rijden om op mijn werk te komen. Wanneer het ’s ochtends nog donker is voelt dit toch wel extra goed.” 

Lees verder onder de foto...

De tunnel bij daglicht.
© LGLD

Lichtjesstad

David, die ook in de buurt van de tunnel woont en zelf in de architectuur zit, snapt wel waarom de tunnel zo populair is. “Het is gewoon super goed bedacht, en het sluit mooi aan op andere aspecten in de stad zoals de verlichte fontein bij de overwelving, de leds in de parkeergarage en de gekleurde verlichting die de IJsselbrug gaat krijgen. Omdat het hip, maar niet te hip of te kitscherig is, waardeert bijna iedereen de tunnel wel. Zutphen wordt langzaam een 'lichtjesstad'.” 

Jouw foto

Heb jij een mooie foto van de Marstunnel? Wij zijn benieuwd! Stuur 'm in via [email protected].

 

 

Lees ook: De populaire tunnel die genomineerd is voor een prijs

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.