Jesse Sprikkelman gaat 'Zutphen Stemt' presenteren

Deze politieke partijen worden gemist in Zutphen

ZUTPHEN - Over een half jaar gaat Zutphen naar de stembussen. En wij waren benieuwd naar de politieke partijen die de Zutphenaren graag op hun stembiljet zien staan. Onder ruim driehonderd Zutphenaren is deze vraag uitgezet, en daaruit blijkt dat 50PLUS en de Partij voor de Dieren gemist wordt. 

50PLUS

Ruim vijfentachtig mensen gaven aan dat ze een 50PLUS-fractie willen. Zo ook Anita uit de binnenstad: "Ik mis een 50PLUS. Daar heb ik bij de landelijke verkiezingen ook op gestemd. Veel partijen in Zutphen besteden maar beperkt aandacht aan ouderen. Dat mag wel wat meer." 50PLUS is dit jaar al fanatiek bezig geweest met de gemeenteraadsverkiezingen. Zo willen ze in de gemeenten Breda, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht meedoen aan de verkiezingen. Door de regionale besturen van de partij zijn ze in totaal ongeveer vijftig gemeenten voorgedragen.

Partij van de Dieren

Ralph, uit Warnsveld, mist dan juist een Partij voor de Dieren: “En nee, ik kan me niet alleen maar drukmaken om dieren. Het mooie aan deze partij is dat ze er voor veel meer dan alleen dieren zijn. Ik zou het echt een aanwinst vinden voor de lokale politiek. Overigens moeten veel fracties eens wat beter naar de Partij voor de Dieren kijken, landelijk en provinciaal gezien. Daar kunnen ze nog veel van leren.” 

Momenteel zit de Partij voor de Dieren in twaalf gemeenten in de gemeenteraad. Ze zijn in drie gemeenten in Gelderland actief. 

Dit willen we niet

De PVV wordt niet echt gemist in Zutphen. Vijf mensen gaven aan deze partij wel op hun stembiljet te willen zien. Maar die kunnen we uit de droom helpen. In april dit jaar bleek dat de PVV in zestig gemeenten mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar niet in onze regio. 

Ook het Forum voor Democratie scoort niet hoog. Twaalf mensen gaven aan dit een geschikte partij voor Zutphen te vinden. De relatief nieuwe partij doet overigens alleen maar mee in Amsterdam aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

 

Zutphen Stemt

LokaalGelderland gaat uitgebreid de verkiezingen in Zutphen volgen. Dit door rondom de verkiezingen video's te publiceren, en al het nieuws is nu al te volgen via de website van Zutphen Stemt.

 

 

Bekijk ook  We vroegen aan Zutphense mensen of ze al weten wat ze gaan stemmen in maart


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.