We hielden het netjes tijdens Bokbierdag

We hielden het netjes tijdens Bokbierdag

Het was een vrij rustige Bokbierdag voor de politie zondag. Er waren namelijk relatief weinig incidenten. 

Er vonden twee lichte mishandelingen plaats tijdens het evenement. Daarvoor is al één iemand opgepakt, meldt de politie. Geen van de slachtoffers hoefde naar het ziekenhuis voor de mishandelingen. Eén van de lichte mishandelingen vond plaats in een 'vechtpartijtje' bij de McDonalds in Zutphen. Als daar aangifte van wordt gedaan pakt de politie dat verder op. Verder werd er iemand opgepakt voor belediging.

Wildplassers

Over de gehele dag zijn er zestien wildplassers op de bon geslingerd. Dit is momenteel een actueel onderwerp in de binnenstad. Politieke partijen pleiten voor meer WC’s in de binnenstad. Wel waren er, net als bij de meeste evenementen, plaszuilen geplaatst in de binnenstad. Eén van de wildplassers kon of wilde zijn ID-bewijs niet tonen en is daarom aangehouden.

Een verslaggever die zelf het evenement bezocht: “Die waren er wel, maar ik vond het er relatief weinig. Het was er erg druk, dus wie nodig moest zal vast een steegje of de bosjes opgezocht hebben.” 

Er was veel politie op de been zondag. Met meerdere wagens, paarden, fietsen en agenten te voet hielden ze de Bokbierdag veilig. Naast de extra aanwezigheid op het evenement werden er ook reguliere controles gehouden. Hierbij werd op de Beethovenstraat een Turkse geweldspleger opgepakt  die nog zo'n 7,5 jaar de cel in moet in Turkije (lees meer ).

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.