Vijf redenen waarom je aan het bokbier moet deze herfst

Vijf redenen waarom je aan het bokbier moet deze herfst

Het bokbierseizoen wordt zondag geopend in Zutphen met de nationale Bokbierdag. Wij hebben wat bierkenners van de redactie getrokken om jou te overtuigen dat je deze herfst zeker aan het bokbier moet gaan. 

Reden 1: Je wordt er warm van

Bokbier is van oorsprong gemaakt voor de gure, koude winter. Echter luiden we het bokbierseizoen in oktober al in. Van bokbier krijg je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lentebok of Radler, een warm gevoel. Herfstbok zul je ook niet snel als een dorstlesser gebruiken. Iets wat je minder snel nodig hebt in de winter. 

Reden 2: Lekker wij de wintermaaltijden 

Bokbier past perfect bij winterse maaltijden zoals een stoofpotje of stampot. Verder is het goed te combineren met verschillende soorten kazen. 

Reden 3: Het begint van de winter vieren

Wanneer het bokbier in de schappen ligt weet je dat de winter eraan komt, en dat de herfst begonnen is. Dit vier je door lekker in je warme woonkamertje met een groep vrienden bokbier te drinken. Dit is namelijk perfect voor dit moment. 

Reden 4: Genoeg keuze

Er zijn vele soorten bokbier. Je hebt dus genoeg keuze. De hele winter door kun je proeven. We raden je aan om snel verschillende soorten in huis te halen. Zo heb je al op tijd je favoriet voor dit jaar gekozen. 

Reden 5: Met je warme jas op bokbierdag

Het bokbierseizoen wordt zondag geopend in Zutphen. Na een zomer lang koude drankjes drinken in je korte broek is de tijd van de warme jas nu aangebroken. Maar dat is best lekker toch? Op bokbierdag heerst een sfeer die je niet snel op een ander evenement zult vinden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.