Hoe Zutphen geschrokken reageerde op de vermissing van Hans Boersbroek
Hans Boersbroek.

Hoe Zutphen geschrokken reageerde op de vermissing van Hans Boersbroek

Hans Boersbroek, raadslid in de gemeente Zutphen, festivalorganisator en columnist bij LokaalGelderland, is enige tijd vermist geweest. Hierdoor was de stad in rep en roer. Hij werd later in verwarde toestand aangetroffen. Dit bleek te komen door een hersenbloeding.

Woensdag is voor het laatst contact geweest met Boersbroek. Hij is toen aan het werk gegaan als postbezorger, maar heeft zijn post niet afgeleverd. Zijn baas heeft geïnformeerd naar hem bij de winkel tegenover zijn huis. Zij hebben contact opgenomen met muzikant Berry Vink, een goede vriend van hem, die toen alarm geslagen heeft. 

Onderkoeld en zonder schoenen

De scooter van Boersbroek werd door de politie gevonden in een greppel in Goor. Donderdagavond werd ook Boersbroek  op een bospaadje in de Overijsselse stad gevonden onderkoeld en zonder schoenen. Momenteel ligt hij in het ziekenhuis in Almelo. 

"Misschien kan hij het zich zelf al niet meer herinneren"
Berry Vink

Vink vertelt dat hij woensdagavond rond half 12 nog gezien is in de Achterhoek. Hier zat hij op een bankje. “Vermoedelijk is hij daarna gaan rijden. En heeft hij toen zijn scooter leeg was deze weggedaan, en is hij lopend verder gegaan.” Wat er precies gebeurt is blijft onduidelijk. “Misschien kan hij het zich zelf al niet meer herinneren. Dan zullen we nooit weten wat er gebeurt is.”

Rep en roer

Zutphen was in rep en roer door het nieuws. Op social media werd zijn vermissing veelvuldig gedeeld. Ook de media pakte het groot op. “Het is niet fijn dat als hij straks zijn naam googled hij dit tegen komt. Maar het was volgens ons wel echt nodig. Hij mag van geluk spreken dat hij fijne vrienden en familie heeft.” Er kwamen veel steunbetuigingen binnen zoals: "Heftig laat hem gauw gevonden worden" en "Verschrikkelijk, er mag hem echt niks overkomen." 

"Ik ben enorm blij dat hij weer gevonden is"
Berry Vink

Zijn familie is donderdagavond op bezoek geweest bij hem, hij is bij bewustzijn. “Ik ben enorm blij dat hij weer gevonden is. Het was enorm schrikken. Nu afwachten hoe hij eraan toe is.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.