Lokale omroepen slaan handen in een

Lokale omroepen slaan handen in een

ZUTPHEN - Vijf lokale omroepen zullen vanaf morgenochtend stipt 07u hun handen in een slaan. Een week lang maken ze elke ochtend een programma waarin de actualiteiten uit de regio besproken worden. 

Het betreft de omroepen Veluwezoom FM (Brummen), B-FM (Zutphen), Deventer Radio, RTV Apeldoorn en RTV Voorst die meehelpen aan deze week. Op de vraag "Kunnen wij gezamenlijk een nieuwsprogramma maken" zal die week antwoord komen. "Bij een succesvolle uitkomst kan dit een eerste stap richting meer samenwerking tussen de omroepen onderling worden" laat de bestuursvoorzitter van Deventer Radio en TV weten. 

Goedemorgen Stedendriehoek
Het programma zal ‘Goedemorgen Stedendriehoek’ gaan heten. De presentatie wordt gedaan door Charlene Berkhout van RTV Apeldoorn. 

De redactie wordt gevormd door alle vijf de omroepen, zij stellen nieuwsitems samen waaruit de volgende ochtend gekozen wordt welke uitgezonden gaan worden. Zij zullen dagelijks nieuwsitems aanleveren uit hun uitzendgebied. 

Fuseren
De reden van de samenwerkingsweek is dat op termijn er nog maar 50 tot 100 lokale omroepen in Nederland zullen zijn. Daardoor moet de lokale radio & tv elkaar opzoeken. 

Dit verplicht bijna alle lokale omroepen in Nederland om samen te gaan werken. Veluwezoom FM en B-FM hebben al een samenwerkingsverband in verschillende dagelijkse radioprogramma’s. 

"In de ochtend wil ik muziek horen, en af en toe is bijgepraat worden over wat er speelt in het land en natuurlijk de regio."
Luisteraar

Te vroeg
De vraag of de ochtend niet te vroeg is voor diepgaande journalistiek en achtergronden van het nieuws zal deze week beantwoord gaan worden. "Ik kende de vraag niet, maar vind hem terecht. Hoe diep wil je graven? Hoe zwaar is het onderwerp? Past het wel in de ochtend?'' Laat Hendrik Jan Mol, medewerker van RTV Veluwezoom weten. "Tijdens de nabespreking gaat deze vraag zeker gesteld worden" verteld hij ons. 

"In de ochtend wil ik muziek horen, en af en toe is bijgepraat worden over wat er speelt in het land en natuurlijk de regio. Diep op de onderwerpen in gaan vind ik meer wat voor de middag of zelfs avond" laat een luisteraar weten. 

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.