Zij moeten gewoon werken tijdens de jaarwisseling

Zij moeten gewoon werken tijdens de jaarwisseling

Vannacht luidt iedereen het nieuwe jaar in. Dat gebeurt bij familie, vrienden, lekker thuis op de bank of op het werk. Want ook tijdens de jaarwisseling wordt er gewerkt. 

"Het is om en om het ene jaar vrij het andere werken"
Politieagent Sietse

Politieagent

Sietse heeft dienst bij de Zutphense politie: "Tja vervelend, dat weet je vantevoren dat je op feestdagen moet werken. Het is om en om het ene jaar vrij het andere werken. Eerst hadden we een briefing en daarna alle hotspots surveilleren. Zoals het centrum etc. En natuurlijk reageren op meldingen."

Maar zo erg is het ook weer niet: "Het is niet heel anders dan een normale horeca-avond. Behalve dat het bij ons gezellig is om te werken met oud en nieuw. Gezellige sfeer, eten drinken is goed geregeld."

"Het is niet heel veel anders dan andere nachtdiensten"
Arts Caroline

Arts

Caroline werkt op de spoedeisende hulp. Zij vindt het niet erg op met oud en nieuw te werken: “Het is niet heel veel anders dan andere nachtdiensten. Alleen komen er wat meer patiënten binnen. Hopelijk valt het dit jaar mee!”

Ook is het volgens haar best gezellig daar: “Ik vier oud en nieuw met collega’s, hele leuke collega’s ook nog eens. We hebben oliebollen en champagne, wel alcoholvrij wel te verstaan. We hebben een mooi uitzicht dus mocht er niet al te veel mist zijn zien we ook nog eens al het vuurwerk de lucht in gaan.”

 

 

Dit artikel is eerder in een andere vorm gepubliceerd. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.