Deze mensen werken tijdens de jaarwisseling
Foto ter illustratie.

Deze mensen werken tijdens de jaarwisseling

REGIO - Vannacht luidt iedereen het nieuwe jaar in. Dat gebeurt bij familie, vrienden, lekker thuis op de bank of op het werk. Want ook tijdens de jaarwisseling wordt er gewerkt. 

Politieagent
Sietse heeft dienst bij de Zutphense politie: "Tja vervelend, dat weet je vantevoren dat je op feestdagen moet werken. Het is om en om het ene jaar vrij het andere werken. Eerst hadden we een briefing en daarna alle hotspots surveilleren. Zoals het centrum etc. En natuurlijk reageren op meldingen."

Maar zo erg is het ook weer niet: "Het is niet heel anders dan een normale horeca-avond. Behalve dat het bij ons gezellig is om te werken met oud en nieuw. Gezellige sfeer, eten drinken is goed geregeld."

Arts
Caroline werkt op de spoedeisende hulp. Zij vindt het niet erg op met oud en nieuw te werken: “Het is niet heel veel anders dan andere nachtdiensten. Alleen komen er wat meer patiënten binnen. Hopelijk valt het dit jaar mee!”

Ook is het volgens haar best gezellig daar: “Ik vier oud en nieuw met collega’s, hele leuke collega’s ook nog eens. We hebben oliebollen en champagne, wel alcoholvrij wel te verstaan. We hebben een mooi uitzicht dus mocht er niet al te veel mist zijn zien we ook nog eens al het vuurwerk de lucht in gaan.”

"Wanneer er een melding voor ons is, worden we door middel van onze piepers opgeroepen en gaan we zo snel mogelijk naar de kazerne om vanuit daar uit te rukken."
Robin, Brandweer Brummen

Brandweerman
Tijdens oudejaarsnacht komen er veel meldingen binnen van brandjes. Robin werkt bij de brandweer in Brummen: “Wij staan net zoals alle andere dagen van het jaar paraat om hulp te bieden aan de burgers, indien nodig. De ploeg van dienst zorgt ervoor dat zij in de buurt van de kazerne blijven.”

Wel mogen ze thuis oud en nieuw vieren: “Wanneer er een melding voor ons is, worden we door middel van onze piepers opgeroepen en gaan we zo snel mogelijk naar de kazerne om vanuit daar uit te rukken. Oud en Nieuw viert iedere brandweerman- of vrouw van onze post dus gewoon met zijn eigen familie of vrienden.”

"Het hoort erbij, het is een deel van je vak."
Norbert, bevelvoerder van dienst Eerbeek

Ook de brandweermannen van Eerbeek zitten gewoon thuis. Tenzij er iets aan de hand is natuurlijk. “Het hoort erbij, het is een deel van je vak. Je weet van tevoren dat je zoiets moet doen” legt Norbert, de bevelvoerder van dienst. De diensten tijdens de feestdagen worden van tevoren verdeeld: “Van vanmiddag 12 uur tot morgen 12 uur ben ik aan het werk. Het ene team werkt op eerste kerstdag, de andere op de tweede en de andere tijdens de oudejaarsnacht.”  

Journalist
Ook bij LokaalGelderland wordt er gewerkt tijdens de jaarwisseling. Want tijdens de jaarwisseling is er nieuws, zelfs meer dan normaal. Jelle werkt als journalist en zit vanavond klaar om op pad te gaan. “Tijdens de jaarwisseling gebeurt er een hoop. En dat nieuws moeten wij natuurlijk brengen. LokaalGelderland houdt een liveupdate bij, en daar ben ik de hoofdverantwoordelijke voor vannacht. Als er ergens iets gebeurt gaan wij daar naar toe. Als het iets groots is maken wij er een video van. Bij iets kleins, denk aan een containerbrandje, maken wij een foto en vergaren wij informatie voor de liveblog.” Jelle vindt het niet erg om te werken: “We zitten vanavond klaar met een leuk team. Dus gezellig gaat het sowieso worden.”

Moet jij tijdens de jaarwisseling werken? Dan zijn wij benieuwd hoe jij dat vindt. Mail ons! [email protected]

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.