SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Dit tv-programma over ouderen met Alzheimer moet je kijken

ARNHEM - Als fantastische televisie wordt het beschreven op social media. De vierdelige documentaire van Omroep Gelderland over zorgvilla ‘Het Witte Huis’. 

Lees verder onder de video…

Zaterdagavond werd het tweede deel van de serie uitgezonden op de regionale tv-zender. Ze volgen ouderen die wonen in de kleinschalige zorgvilla. Er kunnen 26 ouderen terecht in het pand in de Betuwe.

Voldoende geld 

“Ik denk dat er voldoende geld is voor de zorg, alleen dat het niet juist wordt besteed. Het gaat ons om de levensvreugde van de mensen en niet om het geld verdienen”, aldus directeur Mark Wensink in de uitzending. De directeur ziet zijn job niet als werk: “Je doet iets wat echt betekenis en invloed heeft op mensenlevens, dit is geweldig.”

Lees verder onder de video…

De eerste aflevering.

Het is een gewilde plek voor ouderen: “We hebben op dit moment te maken met een interesselijst en dat doet me pijn. We zijn al een jaar bezig met een tweede locatie, want zolang zitten we al vol. Het is lastig om een locatie te vinden en als het pand dat we nu op het oog hebben niet doorgaat dan zijn we echt helemaal terug bij af. 

De laatste twee delen van de serie zijn de komende zaterdagen om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. 

 

 

Bekijk ook: Meer over het tv-programma

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.