SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Waarom Brummen 60.000 euro uitgeeft aan de windmolens in Zutphen

REGIO - Het college van Brummen wil IJsselwind een lening verstrekken voor de ontwikkeling van twee windmolens. Deze komen te staan vlakbij bedrijventerrein De Mars langs het Twentekanaal in Zutphen.

Het plan van de windmolens komt van IJsselwind BV, een samenwerkingsverband van de lokale energiecoöperaties BrummenEnergie, LochemEnergie, EnergieRijk Voorst en ZET (Zutphen). "Mooi om te zien dat een lokale energiecoöperatie samenwerkt voor de regio. En nog mooier dat burgers zelf initiatief nemen om daadwerkelijk bij te dragen aan energieneutraliteit. Daar dragen we als gemeente ook graag een steentje aan bij" licht de Brummense wethouder Eef van Ooijen toe.

Commotie

De windmolens zorgen al voor veel opwaaiend stof in de regio. Uit het uitgevoerde draagvlakonderzoek bleek dat 84% van de direct omwondenden, de mensen die hem in hun 'achtertuin' krijgen, het niet zagen zitten. De gemeenteraad van Lochem trok al haar steun in voor het project.

In Zutphen bleek maandagavond wel steun te zijn voor het plan. In totaal krijgt IJsselwind een lening van €233.333, verdeelt over de gemeentes. Brummen leent dan in totaal €58.333 uit. De gemeenteraad van Brummen neemt 5 oktober een besluit over het voorstel van het college.

 

 

Bekijk ook: meer berichtgeving over de windmolens

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.