Liza Luesink lijsttrekker GroenLinks Zutphen
Liza Luesink.

Liza Luesink lijsttrekker GroenLinks Zutphen

Unaniem is besloten dat Liza Luesink lijsttrekker wordt voor GroenLinks Zutphen. Dat meldt de partij dinsdagavond op Facebook

Langzaam worden er steeds meer lijsttrekkers bekend. De gemeenteraadsverkiezingen worden in maart volgend jaar gehouden. Alle partijen zullen een lijsttrekker moeten kiezen. De meeste worden voor de jaarwisseling al bekend gemaakt. 

Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering dinsdag hebben de leden van GroenLinks Zutphen Liza Luesink benoemd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tijdens een volgende ledenvergadering op 31 oktober zal GroenLinks de rest van de kieslijst en haar verkiezingsprogramma vaststellen.

Kandidatencommissie

De kandidatencommissie over Luesink: “Liza kan met recht 'het gezicht van GroenLinks Zutphen' worden genoemd. Ze is een perfectionist die doorwerkt tot ze tevreden is. Ze daagt anderen uit te groeien en versterkt vertrouwen door vooral sámen te groeien. Liza staat voor een nieuwe, frisse politiek: een politiek van mensen werkelijk serieus nemen, van lef hebben, van durven en experimenteren.”

Liza Luesink over haar verkiezing als lijsttrekker: “Voor iedereen in Zutphen en Warnsveld is het merkbaar een tijd van verandering.  Bijvoorbeeld de manier waarop zorg en werk geregeld is of hoe we een grote groep asielzoekers warm welkom hebben geheten. Voor mij was deze collegeperiode ‘never a dull moment’. Onze gemeente is volop in ontwikkeling, er gaat veel goed, maar er kan ook veel beter.  Zoals bijvoorbeeld meer ruimte voor initiatieven van inwoners en ondernemers. GroenLinks gaat voorop in deze zoektocht naar de nieuwe rol van overheid en politiek. Samen kunnen we het verschil maken! Doe je mee?”

Wie is Liza Luesink?

"Liza is ondernemer en specialist Gedragsverandering Belastingdienst. Zij is origineel in haar presentatie en heeft een helder zicht op de wijze waarop zij politiek wil bedrijven. Kernwoorden zijn energiek, durf, slim, enthousiast, open en samen doén. Ze staat met een gezonde nieuwsgierigheid midden in de samenleving en is niet bang om stevig te gaan staan voor de waarden van GroenLinks" schrijft GroenLinks op hun website. 

 

 

Alles rondom de gemeenteraadsverkiezingen volg je hier

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.